chrome firefox opera safari iexplorer

Євробаскет-2015 «влетить» Україні в 7 млрд.грн

08 лютого 2013 о 15:36

Державне фінансування в рамках підготовки чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році складе 7,057 млрд.грн. При цьому сума приватних інвестицій складе більше 4 млрд.грн. Про це йдеться в Концепції розвитку національної спортивної інфраструктури до Євробаскету-2015.

Держфінансування складе 7,057 млрд.грн. Ця сума буде використовуватися на реконструкцію Палацу Спорту в Києві (200 млн.грн.), створення тренувальних майданчиків для збірних (782 млн.грн.), компенсація відсотків по банківському кредиту (1,1 млрд.грн.), будівництво нових злітно-посадкових смуг аеродромів в містах Одеса та Дніпропетровськ (3,4 млрд.грн.), розвиток існуючої інфраструктури в містах, які прийматимуть чемпіонат (1,4 млрд.грн.).

«Основне навантаження на фінансування будівництва необхідної спортивної інфраструктури лежить на приватних інвесторах, які повністю беруть на себе фінансування будівництва шести нових спортивних арен, а також фінансування термінальних комплексів в аеропортах Одеси і Дніпропетровська», — сказав віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

Як повідомив віце-прем'єр, загальна сума приватних інвестицій складе більше 4 млрд.грн. З них 25% — приватні інвестори, 75% кредитні кошти, які інвестори беруть в банках. При цьому, інвестори повертають банку тіло кредиту протягом 5 років, а компенсувати відсотки буде держава.

Згідно Концепції, чемпіонат буде проводитися в Харкові, Одесі, Львові та Києві — груповий етап змагань, а в Дніпропетровську, Донецьку та Києві — півфінальні та фінальні ігри.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути