chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві лунав «спів тибетських чаш»

12 березня 2013 о 14:47

5 березня в Arcane Art Gallery (вул. Десятинна, 13, 4 поверх, № 44) відбулася дивовижна зустріч із циклу «Об'єктивність звуку» — «Співаючі тибетські чаші».

Численні гості недавно відкритої нової галереї об'єктивного мистецтва мали рідкісну можливість почути спів тибетських чаш — найдавнішого музичного інструменту, який використовувався для медитацій на протязі 2500 років.

«Давні люди прекрасно знали про силу впливу звуків на людину та її розум, про те, як позбавитися від суєтності й неспокою, — говорить астропсихолог і практик нада-йоги Аля Кухарчук. — Одне з основних значень слова «нада» на санскриті — це «звук». Суть нада-йоги в концентрації на внутрішньому звуці, на внутрішній тиші й вона, на мій погляд, співпадає з тим змістом, який прагне донести своїми светангами Галина Москвітіна.

«ОМ — це найбільш об'єктивний звук у Всесвіті, початкова частота, — говорить Галина Москвітіна. — Всі звуки і мелодії всіх світів — лише його варіації. ОМ — це внутрішній звук. Це — постійно звучна душа кожної живої істоти. Зовні можна почути тільки настройку на нього. Спів тибетських чаш — це нитка Аріадни, вхопившись за яку, слухач може потрапити всередину себе, у вічну сяючу скарбницю своєї душ. »

Люди завжди надавали музиці величезне значення. Її велика сила споконвіку підтримує гармонію світу і людини. Музика — це єдине з мистецтв, де немає нічого матеріального. Звук проникає крізь всі бар'єри, в ньому закладена потужна творча енергія.

«Багатство обертонів тибетських чаш, ні з чим незрівняне густе, гармонійне і проникливе їх звучання вражає сильніше, ніж дзвін, — поділилася своїми враженнями відома оперна співачка Олена Гребенюк. — Цей чарівний інструмент надзвичайно органічно прозвучав в наповненому світлом просторі картин Галини Москвітіної ».

Не дивно, що дослідження Євгена Конопльова, доцента КУУП, який виміряв ауру відвідувача до і після відвідин виставки за методом Кірліана, підтвердили, що картини Гали збільшують і гармонізують енергетику людини.

Додала Тетяна Залива

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути