chrome firefox opera safari iexplorer

В Донецьку вимагали клонувати Сталіна і повернути НКВД

06 березня 2013 о 10:17

У Донецьку перед будівлею ОДА близько 15 осіб влаштували перформанс на честь 60-ої річниці смерті Йосипа Сталіна «60 років Сталіна на нас немає!»

Про це повідомляють «Коментарі». 

Учасники акції згадували, як молодий Сталін у семінарії пізнав ази православної духовності і набрався революційного духу для того, щоб грабувати на користь партії.

Молоді люди згадали досягнення «великого керманича», який «будував табори не тільки для дітей, але й їхніх батьків», зупинив фашизм «не щадя населения, ценой 40 млн жизней», «прийняв Росію з сохою, а залишив з атомною зброєю», від якої постраждали десятки тисяч людей.

Мітингувальники тримали в руках плакати «Повстань і карай», «Журналюг у ГУЛАГ», «Поверніть НКВД і ковбасу по 2,20», а також «ікони» з портретом Сталіна.

Вони вимагали канонізувати Йосифа Сталіна, перейменувати Донецьк назад у Сталіно і «клонувати великого вождя, як овечку Доллі».

Учасники перформенсу показали мініатюру, в якій воскресили Сталіна і напоїли його свіжою «бандерівською кров’ю».

Нагадаємо, що весною 2012 року у Львові, Києві і Одесі встановили пам'ятники Сталіну, який пісяє.

 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути