chrome firefox opera safari iexplorer

Волинянка пропонує пізнати Шевченка через кросворди

15 березня 2013 о 11:55

У кожного з нас — свій шлях до Тараса Шевченка. У когось — через поезію, прозу, живопис, фотографію, а у Надії Зозулі з Луцька — через загадкове перехрещування слів.

Перший її кросворд, присвячений життю і творчості Кобзаря, побачив світ у нашій обласній газеті «Волинь» 23 травня 1998 року. Інтелектуальну рубрику на шпальтах видання тоді вів Мирон Олександрович, який відійшов у вічність. Він усіляко підтримував Надію Олександрівну — економіста за фахом — у її захопленні.

Вже декілька років творіння Надії знаходять гідне місце на сторінках різних друкованих видань Волині. І не тільки.

В її доробку — більше десятка Шевченківських кросвордів. Автор не женеться за кількістю. Вона дбає насамперед про якість і доступність визначень для читачів. А їм під час розгадування можуть знадобитися і «Кобзар», і Шевченківський словник, і, звісно, тематичні статті в мережі Інтернет.

golos.com.ua

 golos.com.ua

Через свої творіння Надія нагадує про відомі твори Шевченка. Бо хтось знає їх напам’ять. А хтось пригадує те, що вивчав та читав у школі. Але є й такі, хто завдяки кросвордам відкриває для себе змістовну поезію українського класика.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути