chrome firefox opera safari iexplorer

Перші результати підписання Конвенції про уникнення подвійного оподаткування між урядами України та Ірландії

22 квітня 2013 о 16:11

За матеріалами Укрінформу, підписано Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування між урядами України та Ірландії.Від України Конвенцію підписав міністр фінансів Юрій Колобов під час зустрічі з державним міністром Міністерства фінансів та Міністерства видатків та реформ Ірландії Брайаном Хейесом та послом Ірландії в Україні Елісон Келлі, інформує прес-служба Мінфіну.

«Подія є надзвичайно важливою для інтенсифікації двостороннього співробітництва між нашими країнами. Підписання Конвенції дозволить продовжити подальшу активізацію інвестиційної діяльності у сферах економіки, пріоритетних для обох країн», — зазначив він.За словами міністра, український Уряд здійснює дієві заходи задля економічної активізації та покращення інвестиційної привабливості національної економіки, впровадження прозорих механізмів роботи у галузях економіки та пожвавлення інвестиційних процесів.У ході зустрічі міністр фінансів України також відзначив значний вклад Ірландії у розвиток діалогу України-ЄС та подякував за підтримку українського євроінтеграційного курсу.У свою чергу, Державний Міністр Ірландії Брайан Хейес подякував Юрію Колобову за сприяння та участь у зміцненні економічної співпраці між Україною та Ірландією та висловив сподівання, що підписаний документ дозволить подолати наслідки кризи 2007—2008 років в обох країнах.

Ірландія займає 14-е місце за рівнем інвестицій в економіку України серед 128 країн світу.

Як повідомляє ТСН, Ірландія ввійшла в список країн, чию юрисдикцію можуть прийняти українські компанії, зареєстровані зараз на Кіпрі. Це стало можливо після того як у п'ятницю країни підписали конвенцію про скасування подвійного оподаткування.  Госстат не дає окремої статистики з інвестицій з цієї країни. Але обсяги інвестицій з Польщі, яка займає 13-е місце за кількістю інвестицій, складають всього 1,7% від всієї суми вкладень. Ірландія не відноситься до офшорних юрисдикцій, однак вона вважається країною з пільговим оподаткуванням. Компанії, які зареєстровані на острові, включаючи нерезидентів, сплачують єдиний прибутковий податок у розмірі 12,5 % від прибутку, отриманого від надання різних послуг або торгівлі. Така низька ставка робить Ірландію привабливою для зміни юрисдикції українськими компаніями, які зареєстровані зараз на Кіпрі.

«Ставка податку на прибуток у 12,5% достатньо приваблива, особливо, якщо врахувати, що мова йде про члена ЄС»,- визнає старший юрист юрфірми Integrites Ярослав Абрамов. «Зміна юрисдикції — питання не одного дня. Але після подій на Кіпрі (введення податку на депозити) багато компаній, у тому числі — наші клієнти, просять нас підшукати можливі варіанти. У зв'язку з відміною подвійного оподаткування в Ірландії є всі шанси залучити до себе частину компаній, зареєстрованих на Кіпрі», — вважає радник юридичного бюро «Єгоров, Пугинський, Афанасьєв і партнери» Гліб Бялий. Конкуренцію «зеленому острову» складають як Британські Віргінські острови, так і більш респектабельні Мальта і Латвія.  Однак, остаточно говорити про привабливість такої юрисдикції можна буде тільки після публікації конвенції, що передбачає також і «боротьбу з відхиленням від оподаткування». «Якщо мова йде про обмін податковою інформацією — то і привабливість Ірландії як юрисдикції різко впаде»,- відзначив старший юрист юрфірми Integrites Ярослав Абрамов.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути