chrome firefox opera safari iexplorer

ТойЩоПройшовКрізьВогонь знову в українському прокаті

24 квітня 2013 о 10:52

З 2-го травня поетична і захоплююча історія українського військового льотчика Івана Додоки – знову на великих екранах країни.

Після свого виходу у перший прокат у 2012 році фільм Михайла Іллєнка ТойЩопройшовКрізьВогонь відвідав більше 10-ти кінофорумів світу і отримав чимало нагород. Також стрічка була офіційним вибором від України на премію Оскар у номінації “Кращий фільм іноземною мовою”. Останній із фестивалів, у якому стрічка взяла участь – Cinema mundi у Брно, Чехія. Фільм було показано у секції “Кращі фільми світу”.

Після повторного прокату в Україні ТойЩоПройшовКрізьВогонь продовжить свої мандри світом – стрічка поїде до Сингапуру, аби взяти участь у кінофестивалі, організованим ЄС.

Нагадаємо, що фільм ТойЩоПройшовКрізьВогонь було створено за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно, а дистрибюторами фільму є компанія Інсайтмедіа продюсерський центр.

Інсайтмедіа продюсерський центр, зокрема, підготували ще кілька кінематографічних сюрпризів цієї весни. Тож, травень для українських кіноманів обіцяє бути насиченим.

Поліна Бушинська

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути