chrome firefox opera safari iexplorer

ТойЩоПройшовКрізьВогонь знову в українському прокаті

24 квітня 2013 о 10:52

З 2-го травня поетична і захоплююча історія українського військового льотчика Івана Додоки – знову на великих екранах країни.

Після свого виходу у перший прокат у 2012 році фільм Михайла Іллєнка ТойЩопройшовКрізьВогонь відвідав більше 10-ти кінофорумів світу і отримав чимало нагород. Також стрічка була офіційним вибором від України на премію Оскар у номінації “Кращий фільм іноземною мовою”. Останній із фестивалів, у якому стрічка взяла участь – Cinema mundi у Брно, Чехія. Фільм було показано у секції “Кращі фільми світу”.

Після повторного прокату в Україні ТойЩоПройшовКрізьВогонь продовжить свої мандри світом – стрічка поїде до Сингапуру, аби взяти участь у кінофестивалі, організованим ЄС.

Нагадаємо, що фільм ТойЩоПройшовКрізьВогонь було створено за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно, а дистрибюторами фільму є компанія Інсайтмедіа продюсерський центр.

Інсайтмедіа продюсерський центр, зокрема, підготували ще кілька кінематографічних сюрпризів цієї весни. Тож, травень для українських кіноманів обіцяє бути насиченим.

Поліна Бушинська

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути