chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні зросла кількість випадків електронної крадіжки грошей з рахунків

19 квітня 2013 о 13:59

В Україні в рази зросла кількість випадків електронної крадіжки грошей з рахунків. Про це під час круглого столу повідомив глава ради НАБУ Борис Тимонькін.

«Якщо рік-два тому це були поодинокі випадки, то в 2012 р. кількість і обсяг злодійських трансакцій виросли в рази. Найбільша з них склала 32 млн грн, частинами по 30 і 2 млн грн, причому велику з них вдалося встановити тільки завдяки інструментам фінансового моніторингу НАБУ. Сьогодні це практично єдиний легальний канал боротьби з такими злочинами. Звертаюся до банків із закликом: якщо надходить повідомлення про крадіжку грошей, не треба боятися їх блокувати», — цитує чиновника РБК-Україна.

За його словами, більшість крадіжок відбуваються починаючи з 17:00 в п'ятницю, а власники рахунків дізнаються про це тільки в понеділок, коли операція вже давно завершена. У зв'язку з цим НАБУ пропонує ввести затримку великих транзакцій на один день. «Крім того, ми пропонуємо змінити підходи правоохоронних органів: вкрадені гроші завжди хтось отримує, але поки що невідомо жодного випадку притягнення цих осіб до відповідальності. Вони проходять як свідки, але насправді це учасники злочинної групи, хоч і не головні організатори», — підкреслив Тимонькін.

Нагадаємо, в Україні в минулому році з платіжних карт шахраї вкрали понад 10 млн грн.

Джерело: ZN.UA
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути