chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах пройде десятиденний фестиваль сучасного мистецтва

30 травня 2013 о 13:03

31 травня в Черкасах стартує довготривалий мистецький проект «Повітова Фанаберія». Упродовж десяти днів діятиме постійна відкрита експозиція творів сучасного мистецтва.

Також щовечора відбуватимуться мистецькі акції: виступи музичних гуртів, анімаційні та кінопокази, театральні дійства, імпровізації та обговорення. У день відкриття відбудеться презентація проекту та виступ гурту «Гич Оркестр».

«Фанаберія − довготривалий мистецький проект створення у Черкасах вільного простору для мистецьких дивацтв. Арт-проект започатковується для того, щоб спробувати створити у місті новий мистецький простір, вільний від офіціозу, відкритий для експерименту та дискусії. Під час мистецького проекту „Повітова Фанаберія“ група художників створять за допомогою своїх робіт − живопису, інсталяцій, об'єктів, відео − візуальне середовище, в якому будуть відбуватись інші мистецькі заходи» — розповідає куратор проекту галеристка Наталя Вернидуб.

«Мені хочеться продемонструвати Черкаси, як майданчик для мистецьких провокацій. Тому що наразі немає в місті потужних сучасних арт-проектів. До того ж їм просто ніде притулитись, адже державні музеї мають свої обмеження, свою політику. Натомість дуже хотілося б показати глядачам та й митцям, що існує таке мистецтво. Дуже сподіваюся, що проект не обмежиться десятьма днями фестивалю, а стане постійним аванґардним мистецьким осередком Черкас» — говорить Наталя Вернидуб.

Фестиваль об'єднає митців з усієї України. Запрошені гості зі Львова, Ужгорода, Києва, Донецька та місцеві черкаські митці. Зокрема зі своїми роботами до Черкас вже приїхали художники Гриця Ерде зі Львова, Антон Варга із Ужгорода, та кияни Іван Семесюк і Олекса Манн, які представляють напрям «жлоб-арт».

Відвідання експозиції безкоштовне. Вхід на події коштуватиме 10 грн., або ж можна придбати абонемент за 50 грн. До абонемента організатори додають фірмовий сувенір – полотняну торбу з логотипом фестивалю.

Усі заходи пройдуть у приміщенні колишнього кінотеатру «Салют» на Хрещатику.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури