chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві проходить Міжнародний чемпіонат по швидкісній збірці кубика Рубіка

19 травня 2013 о 10:05

18-19 травня під егідою WCA (Міжнародна асоціація кубика) у Києві відбудеться міжнародний чемпіонат по швидкісній збірці кубика Рубіка «Ukrainian 2013 open».

Про це «Рідній країні» повідомили організатори чемпіонату.

Кубик Рубіка — найвідоміша головоломка усіх часів, яка стала символом прагнення людини до пізнання законів природи за для покращення світу. Невипадково чемпіонати зі складання кубика Рубика найбільш популярні у найрозвиненіших країнах, які поставили наметі перехід від індустріальної до інноваційної системи економіки, економіки знань.

До участі у конкурсі залучаються усі бажаючі, небайдужі молоді люди, які люблять своє місто і прагнуть змінити життя в столиці та у всій державі на краще.

sergey ivan

Мета заходу: Підтримати і стимулювати творчі та інтелектуальні здібності української молоді. Привернути увагу суспільства до розвитку інтелектуального потенціалу нації, а також до одного з найкращих і найцікавіших з вигаданих інструментів такого розвитку — інтелектуальних ігор. Познайомити і об’єднати у неформальному спілкуванні представників майбутньої інтелектуальної еліти України та інших країн.

За правилами змагання переможцем стає учасник з найкращим результатом розв’язання головоломки. Замір швидкості збирання головоломок проводиться на спеціальних сенсорних секундомірах, що починають і фіксують відлік часу від одночасного дотику рук.

alex

За дотриманням виконання правил стежить група суддів під керівництвом делегата від WCA. Найкращим результатом прийнято вважати найменший середній час розв'язання головоломки з п'яти спроб.

Змагання проводиться за два дні:
1й день з 09.00 до 18:00 – відбіркові тури з номінацій:
2й день з 09:00 до 18:00 — Фінальні змагання, нагородження переможців, виставка найцікавіших розвиваючих головоломок та логічних ігор світу.

Майстер-клас по складанню кубика від куберів України, Росії: МаксимаЧечнєва (фіналіст «Україна має талант»), Сергія Рябко (чемпіон Європи), Романа Остапенко, Ігора Більченко, Івана Вінніка (Чемпіон України) та інш.

Очікувана кількість учасників чемпіонату –100-150 осіб з України, Росії, Білорусі та інших країн світу. Очікувана кількість гостей – 300 осіб.

На заході будуть представлені головоломки світу від колекціонерів. Для гостей чемпіонату буде влаштований тренінг-практикум з використання мозкового штурму для вирішення інтелектуальних та будь-яких інших завдань. Усі бажаючі зможуть випробувати свої сили у розв’язанні головоломок або позмагатися у вирішенні інтелектуальних ігор.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути