chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні День скорботи і вшанування памяті жертв війни в Україні

22 червня 2013 о 14:49

Цей день став останнім для багатьох радянських громадян у далекому 1941 році. Віроломний напад фашистської Німеччини на Радянський Союз поклав початок Великії Вітчизнянії війні.

На цій війні за нашу Батьківщину поклали своє життя мільйони людей заради тих, хто живе зараз.

22 червня 1941 року — одна із самих сумних дат в нашій історії, початок Великої Вітчизняної війни.

В Україні цей День закріплений, відповідно до Указу Президента України № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року і носить назву «День скорботи і вшанування памяті жертв війни в Україні».

Цей день нагадує нам про всіх загиблих, закатованих у фашистській неволі, які померли в тилу від голоду та поневірянь.
Ніхто не забутий, ніщо не забуто. Ми сумуємо за всіма, хто ціною свого життя виконав святий обов’язок із захисту Батьківщини.

У багатьох країнах у цей день приспускають державні прапори і згадують цю війну...

22 червня о 10:00 Верховною Радою України запроваджено всеукраїнську хвилину мовчання з метою вшанування пам’яті загиблих у Великій Вітчизняній війні (Постанова № 8539 від 20 травня 2011 р.).

22 червня кожного року має обмежуватися трансляція розважальних програм, а о 10.00 на хвилину мовчання повинна перериватися трансляція радіо і телепередач.  

«Рідна країна»

Розділи: Традиції

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути