chrome firefox opera safari iexplorer

Українкам нададуть можливість ділити декретну відпустку на частини

10 вересня 2013 о 19:17

Мінсоцполітики пропонує дозволити жінкам переривати декретну відпустку і дати їм можливість продовжити її коли-небудь до досягнення дитиною восьми років.

Таку ініціативу озвучила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час круглого столу «Розвиток механізмів гарантування рівних прав жінок і чоловіків у сфері зайнятості».

«Ми маємо намір ініціювати надання матерям можливості брати один рік із трирічної відпустки з догляду за дитиною в будь-який час до досягнення дитиною 8-річного віку», — сказала Королевська, зазначивши, що ця ініціатива нині перебуває на стадії обговорення.

За словами чиновника, такий крок позитивно позначиться на зайнятості жінок і збереженні професійних якостей. «Жінка буде мати можливість скористатися правом перервати відпустку і використати її в період, коли дитина дійсно цього потребує, наприклад, перед школою або під час навчання дитини у першому класі», — переконана вона.

За даними Мінсоцполітики, 87% жінок виходять на роботу ще до досягнення дитиною 3 років. Зокрема, 60% молодих мам починають працювати через незадовільний матеріальний статок сім'ї, а 34% — для збереження професійних навичок.

Джерело: DT.UA
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути