chrome firefox opera safari iexplorer

В жовтні відбудеться Перше національне свято сиру

17 вересня 2013 о 12:35

Скуштувати десятки сортів сиру та вибрати найкращий до смаку, навчитися готувати оригінальні піци та інші страви, зіграти в молочний боулінг та сплести сулугуні — все це і багато чого іншого можна буде спробувати 19-20 жовтня в столичному експоцентрі під час Першого національного свята сиру.

Cоціальний проект «Я люблю молоко» для свята обрав формат країни, в кожній з чотирьох провінції якої на відвідувачів чекатимуть презентації та цікаві програми. Провідні виробники сиру та вин з України і закордону запропонують продегустувати свою продукцію.

Господинь запросять на кулінарні майстер-класи та до сцени, де готуватимуть піцу. На учасників свята також чекатимуть конкурс на знання сортів сирів, родео і різноманітні розваги.

Не забули й про дітей. Батьки зможуть порадувати малечу іграшками від «Чіко» та «Фрея», конструкторами «Лего», аквагримом, молочним боулінгом та навіть разом подоїти корову.

Гостей свята частуватимуть фондю з крекерами. Кожний зможе загадати бажання, написати його та повісити на спеціальне дерево, або знайти побажання в сирних паличках.

Це вже не перший захід, що проводить Асоціація виробників молока для представлення молочної продукції. АВМ заснована Андрієм Дикуном у квітні 2009-го року і на сьогодні об’єднує понад сімдесят молочнотоварних ферм. Всеукраїнський соціальний проект «Я люблю молоко» реалізується АВМ з травня минулого року. Його мета — популяризувати молоко і молочні продукти.

Джерело: "День"
Розділи: Новини культури