chrome firefox opera safari iexplorer

Екологи просять прокуратуру розібратися із вирубкою дерев у Маріїнському парку

16 жовтня 2013 о 09:05

Національний екологічний центр України звернувся до органів прокуратури з метою з’ясувати достовірні причини вирубки у Маріїнському парку.

Про це «Рідній країні» повідомили у прес-службі НЕЦУ.

Як зазначається у повідомленні, нещодавно у м. Києві, неподалік оглядового майданчика у Маріїнському парку працівники комунальних служб міста вирубали ділянку площею біля 1 га. Офіційною версією є боротьба з зсувними роботами, які начебто спровоковані деревами. Хоча ділянка має рівну прямокутну форму і дерева спиляні навіть в самій нижній частині ділянки, де вже немає схилу.

Проте працівники, що здійснювали демонтаж оглядового майданчика прямо кажуть, що ділянка вирубана з метою будівництва мосту від скандального вертолітного майданчика до парку.

«Маріїнський парк та схили р.Дніпро у м. Києві є об’єктами природно-заповідного фонду, у зв’язку із чим рубка на них можлива лише з погодженням органів Мінприроди України, – пояснює заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. — Проте, 17 травня цього року територіальні органи Мінприроди України припинили існування у зв’язку з реалізацією адміністративної реформи. Відповідні зміни до законодавства ще не внесені. Тому органу, що має видати дане погодження не існує, а отже такого погодження однозначно немає. А тому прокуратура має розібратися у цій ситуації».

«Рідна країна»

Розділи: Довкілля

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути