chrome firefox opera safari iexplorer

На головній площі Львова у неділю готують всеукраїнський рекорд

23 жовтня 2013 о 15:01

Перед початком телевізійного вокального проекту «Битва хорів», у Львові відбудеться грандіозний хоровий флеш-моб, який буде внесено у книгу рекордів України. Відбудеться дійство 26 жовтня на Площі Ринок о 14.00 годині.

Долучитися до флеш-мобу може кожен охочий. Для участі потрібно вивчити українську пісню «Щедрик» та приєднатися до величезного хору у центрі міста.

Десятки хорів і сотні вокалістів зберуться разом, щоб об'єднатися в єдиний хор та заспівати в унісон. Долучитися до флеш-мобу може кожен охочий, для участі потрібно вивчити українську пісню «Щедрик» та приєднатися до величезного хору у центрі міста.

Як повідомляє прес-служба міськради Львова, співати хористи будуть під керівництвом заслуженого артиста України, хормейстра Рубена Толмачова, який зі своїм відомим джазовим ансамблем «Man Sound», візьмуть участь у заспіві відомого в усьому світі «Щедрика».

«Маємо надію, що саме у Львові нам вдасться втілити такий задум і зібрати рекордний за кількістю учасників хор. На нашу думку, Львів, мабуть найбільше серед українських міст оберігає свої традиції. Ми щиро сподіваємося на підтримку міста та його жителів, які бажають вкотре довести, що Львів співоче місто, у якому живуть талановиті і обдаровані люди», — розповів Олег Тихомиров, продюсер шоу «Битва хорів».

«Дуже приємно, що місто нам допомагає і сприяє в організації флеш-мобу. Без львів’ян цей захід буде просто неможливий. Для фіксації рекорду України нам потрібно близько 2,5-3 тисяч учасників, які в унісон будуть співати одну з найвідоміших у світі українських пісень «Щедрик» в обробці Миколи Леонтовича. Також разом з хористами буде співати знаний вокальний секстет «ManSound», — розповіла Ольга Гудзь, PR-менеджер телеканалу, який організовує шоу.

Довідка

«Битва хорів» — українська адаптація всесвітньо відомого формату Clash of the Choirs. Шоу дебютувало на каналі NBC в 2007 році і надихнуло американців на створення культового телесеріалу Glee. «Битва хорів» вмить завоювала серця глядачів — на сьогоднішній день формат адаптований у 15 країнах світу, серед яких Франція, Великобританія, Польща, Данія, Швеція.

Битися на сцені між собою будуть 8 хорів по 15 учасників у кожному. До перемоги їх поведуть зіркові наставники — ними стали виконавці, визнані в Україні, Росії і за кордоном: Алессандро Сафіна, Володимир Гришко, Руслана, Олег Скрипка, Ірина Білик, Злата Огневич, Гарік Кричевський та Наталія Гордієнко.

Джерело: Експрес
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути