chrome firefox opera safari iexplorer

Українець переміг на Чемпіонаті світу з фехтування серед ветеранів

07 жовтня 2013 о 15:13

На Чемпіонаті світу з фехтування серед ветеранів, який відбувся в болгарському місті Варна, український шпажист Володимир Соколов завоював звання найсильнішого фехтувальника планети в категорії спортсменів у віці від 50 років і більше, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Національної федерації фехтування України.

На шляху до фіналу українець послідовно обіграв голландця Пауля Ван Дер Берга (10:6), американця Тімоті Гласс (10:2), італійців Фабіо Франчі (10:7) і Коссімо Ферро (10:6), а в золотому матчі узяв гору над французом Філіппом Коні (10:6).

Чемпіон світу 2012 року Роман Семикоз цього разу завершив свій виступ у 1/8 фіналу. Саме на цій стадії змагань Роман не впорався з Коссімо Ферро, поступившись останньому з рахунком 5:10.

Зазначимо, що цього року за нагороди Чемпіонату світу у віковій категорії 50+ боролося 73 спортсмени з 20 країн світу.

«Буквально в кроці від медалі зупинився шабліст Василь Шуберт. Усього одного удару не вистачило українцеві до потрапляння у четвірку найсильніших фехтувальників на шаблях у категорії 70 років і більше. З рахунком 9:10 Василь у чвертьфіналі поступився американці Рею Секстону», — йдеться у повідомлені.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Спорт в Україні

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути