chrome firefox opera safari iexplorer

Українські роботодавці почали набирати на роботу молодь без досвіду

15 жовтня 2013 о 11:07

Компанії шукають студентів, не зіпсованих трудовими відносинами, і самі їх навчають

Українські роботодавці вирішили брати на роботу молодь 20-30 років без досвіду. Так, якщо раніше компанії шукали людей, які працювали до цього не менше трьох років, то зараз користуються популярністю студенти.

— Є компанії (причому як вітчизняні, так і іноземні), які шукають людей, не зіпсованих трудовими відносинами. Тих, кого вони зможуть виростити під себе, — повідомив «Вестям» виконавчий директор Асоціації професіоналів по управлінню персоналом HRFORUM Андрій Ніколов.

Роботодавці організовують для своїх співробітників навчальні курси та тренінги.

— Це можуть бути запрошені викладачі або фахівці, які багато чого досягли в своїй галузі. Стажують нових співробітників, а старим підвищують кваліфікацію. Наприклад, у IT-компаніях люди просто по колу ходять на такі курси, тому що їм потрібно постійно підвищувати свій рівень, — зазначила представник Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Уляна Ходоровська.

Варто зазначити, що нині посилюється співпраця між великими компаніями і вишами.

— Представники великих фірм звуть студентів на стажування, а кращих забирають на роботу. Думаю, що ця тенденція може поширитися навіть на школи, — каже Ніколов.

Таким чином, в Україні зростає кількість молодих начальників. Компанії воліють віддавати керівні посади своїм, а не найманим працівникам. Крім того, зараз на українському ринку праці все більше цінуються універсальні працівники, які крім своєї спеціалізації, щонайменше добре орієнтуються в інтернеті, знають англійську та хоча б початковий рівень графічних навичок.

За словами експертів, роботодавці в свою чергу, щоб утримати співробітників, використовують їх нематеріальне мотивування.

— Підвищувати зарплату — це само собою, але шукають й інші стимули. У хід йдуть гнучкий графік, скасування дрес-коду, гарний офіс, цікаві корпоративи, запрошення психотерапевтів, — говорить Ходоровська.

Джерело: http://vidido.ua/
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути