chrome firefox opera safari iexplorer

За рівнем розвитку інформаційних технологій Україна – на рівні Молдови і Туреччини

08 жовтня 2013 о 14:43

Міжнародний Союз Електрозв'язку (МСЕ) ООН 7 жовтня оприлюднив новий звіт «Вимір інформаційного суспільства», де подає основні глобальні тенденції щодо розвитку інформаційних та комунікаційних технологій (ІКТ) та індекс розвитку ІКТ.

Індекс охоплює 157 країн, Україна займає 68 місце. Цей показник покращився порівняно із попереднім роком на одну позицію, тоді Україна була на 69 місці.

За даними індексу, Туреччина перебуває на сходинку нижче від України, проте загальні показники обох країн є однаковими. Росія у рейтингу на 40 місці, але її показник погіршився порівняно із попереднім роком, тоді Росія була на 38 місці.

Білорусь посідає 41 сходинку і її розвиток ІКТ ООН оцінив як один із найбільш динамічних, адже порівняно із минулим роком результат Білорусі підвищився на 5 позицій. Молдова — на 65 місці, Грузія – на 71; Вірменія – на 74.

Серед країн ЄС — Швеція на 2 місці, Ісландія на 3-му, Польща на 37 місці. США перебувають на 17 місці індексу ІКТ. Лідирує у цьому рейтингу вже третій рік поспіль Корея.

За даними звіту більш ніж 250 мільйонів осіб на Землі цього року підключилися до Інтернету, а вже до кінця 2013 року 40% населення світу буде онлайн. Мобільним зв'язком зараз можна користуватися майже у будь-якому куточку Землі, а мобільний Інтернет став більш доступним ніж широкосмуговий.

Крім того, згідно з досілдженням, 30% молодого населення (15-24 роки) Землі є digital natives, або носіями культури інформаційного суспільства. Це ті люди, які народилися в добу інформаційного суспільства та виростали разом із інформаційними та комунікаційними технологіями. Найбільше digital natives у Кореї – 99,6%, Ісландії – 95, 9% та США – 95,6%. В Україні digital natives є 21,4% молодого населення.

Джерело: Тиждень
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути