chrome firefox opera safari iexplorer

Іноземці все більше цікавляться круїзним туризмом в Україні

05 листопада 2013 о 16:09

У цьому році на 20% збільшилася кількість заходів круїзних лайнерів в українські морські порти. Україною цікавляться як круїзні компанії, так і самі іноземці. Урядом поставлено завдання щодо подальшого розвитку круїзної інфраструктури портів України. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

У цьому році вперше за пострадянський період було зафіксовано майже 400 заходів круїзних лайнерів до трьох українських портів — Одеси, Севастополя, Ялти. Це на 20% більше, ніж торік. У 2006 році Україна вперше взяла пасажирське судно довжиною більше 270 метрів. На сьогодні з 100 суднозаходів більше половини — судна довжиною понад 250 метрів, а 30% — майже 300 метрів.

В наступному році ДП «Адміністрація морських портів України» планує почати реконструкцію круїзної інфраструктури Ялтинського порту.

У рамках запланованої роботи в першу чергу необхідно побудувати новий причал, який буде відповідати суднам, що заходять у порт.

ДП «АМПУ» вже підготувало технічне завдання по реконструкції пасажирського району порту Ялти і ця робота ведеться у тісній співпраці з місцевими органами влади, які надають всю можливу підтримку для успішної реалізації проекту.

Джерело: news.ub.ua
Розділи: Туристичні новини

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути