chrome firefox opera safari iexplorer

Іноземці все більше цікавляться круїзним туризмом в Україні

05 листопада 2013 о 16:09

У цьому році на 20% збільшилася кількість заходів круїзних лайнерів в українські морські порти. Україною цікавляться як круїзні компанії, так і самі іноземці. Урядом поставлено завдання щодо подальшого розвитку круїзної інфраструктури портів України. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

У цьому році вперше за пострадянський період було зафіксовано майже 400 заходів круїзних лайнерів до трьох українських портів — Одеси, Севастополя, Ялти. Це на 20% більше, ніж торік. У 2006 році Україна вперше взяла пасажирське судно довжиною більше 270 метрів. На сьогодні з 100 суднозаходів більше половини — судна довжиною понад 250 метрів, а 30% — майже 300 метрів.

В наступному році ДП «Адміністрація морських портів України» планує почати реконструкцію круїзної інфраструктури Ялтинського порту.

У рамках запланованої роботи в першу чергу необхідно побудувати новий причал, який буде відповідати суднам, що заходять у порт.

ДП «АМПУ» вже підготувало технічне завдання по реконструкції пасажирського району порту Ялти і ця робота ведеться у тісній співпраці з місцевими органами влади, які надають всю можливу підтримку для успішної реалізації проекту.

Джерело: news.ub.ua
Розділи: Туристичні новини

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути