chrome firefox opera safari iexplorer

Термін «titushki» увійшов в ужиток західної преси

11 грудня 2013 о 15:59
Визначення «тітушки» виникло в Україні в травні 2013 року — після бійок «людей спортивної статури» з учасниками опозиційної акції «Україна, вставай!», в якій відзначився молодий чоловік на ім'я Вадим Тітушко і постраждали київські журналісти (Тітушко після резонансу у зв'язку з цим інцидентом в ЗМІ потрапив під суд), пише ЛігаБізнесІнформ. 
Під тітушками відтоді розуміються молоді люди міцної статури, спортсмени, негласно використовувані за грошову винагороду для протизаконних методів перешкоджання конституційним організованим проявам громадського опору. Тепер термін «titushki» (варіант — titushky, tytushki, tytushky) використовують і західні ЗМІ.

Так, характеристику «titushki» у своїй публікації про Україну використовувало вчора польське видання Gazeta Wyborcza. «Будівлю делегації ЄС заблокували titushki — хулігани, неофіційне продовження/розширення міліції. „Блокуємо вашу будівлю, тому що ви робите те ж саме з нашими“, — сказали вони. Їх було приблизно 200» — повідомила версія газети в хроніці Майдану.
Скріншот:

Визначення слову «titushki» можна знайти в іспанській версії Wikipedia (в українській та російській воно вже є давно):

Журналісти англомовної версії Радіо Свобода пішли далі і підготували цілий глосарій українських чудасій, серед яких, наприклад, «zek» і пояснення, що означає «If you're not jumping, you're a Moskal». Про «titushki» пишуть так:

Журналісти телеканалу France24 присвятили проблематиці «titushki» великий репортаж в рамках сюжету про Україну. Ось одна з частин:

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути