chrome firefox opera safari iexplorer

Хліб насущний стає все дорожчим

17 січня 2014 о 12:16

Попри державне регулювання цін на хліб, він все одно дорожчає, хоча борошно дещо подешевшало. За даними Державної інспекції з контролю за цінами, середні роздрібні ціни на хліб в Україні у 2013 році зросли на 2,4-3,2% залежно від сорту.

За даними інспекції, станом на 31 грудня 2013 року середня ціна хліба з пшеничного борошна вищого ґатунку становила 5,97 грн./кг (на 2,8% дорожче, ніж роком раніше), з борошна першого ґатунку – 5,09 грн./кг (2,74%), а середня вартість житньо-пшеничного хліба зросла на 3,2% – до 5,1 грн./кг.

Подорожчання хліба в країні минулого року в інспекції пояснюють зростанням витрат пекарів на сировину, енергоносії та заробітну плату. У Держінспекції з цін пояснили, що виробництво соціальних сортів хліба на більшості хлібопекарень в 2013 році було збитковим, тому зниження цін на борошно, яке було зафіксовано починаючи з липня минулого року, не потягло за собою зниження ціни на «соціальний» хліб. Не позначилося здешевлення борошна і на ціні більшості сортів хліба масового споживання.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути