chrome firefox opera safari iexplorer

На місці поваленого Леніна можуть встановити пам'ятник київським меценатам

03 лютого 2014 о 12:23

На місці знесеного пам'ятника Володимиру Леніну у центрі Києва можуть встановити пам'ятник цукрозаводчикам і меценатам Лазарю Бродському та Миколі Терещенку.

Такими були підсумки інтернет-голосування киян, що проходило з 27 по 31 січня, пише DT.UA.

Як повідомив заступник голови Київської міськадміністрації Руслан Крамаренко, у голосуванні взяли участь 7 тисяч киян. 44% з них підтримали ідею увічнити меценатів.

«У нас був момент, коли за одну ніч Ленін набрав більше тисячі голосів. Наші програмісти виявили майже 1400 голосів з однієї IP. Ми їх знімати не стали. У тих 39%, які тут за Леніна — половина отримані нечесним шляхом. Але ми просто показали, що на будь-яку несправедливість наші городяни завжди дадуть відповідь потрійною активністю», — розповів чиновник.

«З результатами цього голосування ми вийдемо до лідерів думок і київських „митців“, щоб разом вирішити яким бути такому пам'ятнику», — додав Крамаренко.

Окрім меценатів і вождя світового пролетаріату 7% тих, хто голосував, пропонували встановити пам'ятник київському губернатору Івану Фундуклею, 2,8% — письменнику Івану Нечуй-Левицькому. Ще 5% киян хотіли б бачити на цьому місці фонтан, а 1,4% — клумбу.

Нагадаємо, Лазар Бродський і Микола Терещенко здійснили величезний внесок у розвиток Києва, за них у місті з'явилися будівлі, якими українська столиця пишається і нині: будівля КПІ на проспекті Перемоги, Театр оперети, Інститут електрозварювання, Обласна лікарня, синанога на Шота Руставелі, Бессарабський ринок, Володимирський собор.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути