chrome firefox opera safari iexplorer

«Гола йога»: нове захоплення, що шириться світом

15 квітня 2014 о 12:42

Оголення перед великою кількістю людей для когось може здатися справжнім жахом. Утім, деякі платять за це немаленькі гроші. Мова йде про новітній клас — «Гола йога».

«Nagna» йога існує з давніх часів — її досі практикують релігійні діячі в Індії. У 1960-ому році вона стала популярною серед послідовників в Індії. Нині змішані гендерні класи стають популярними у таких містах, як Нью-Йорк та Лос-Анджелес.

У Лондоні також є такий змішаний клас. У Великобританії — він єдиний. За словами Аннет, інструктора «голої» йоги, такий вид йоги розширює основні принципи йоги, сприяє більш глибокому сприйняттю або «апаріграха» (звільнення від накопичення, не прив’язаність — авт.) себе та інших.

21-річна Грейс Ленхарт, яка практикує голу йогу каже, що вона робить це для того, аби «більше любити себе». «Я почуваюся сильнішою особистістю, коли я роблю голу йогу. Вона робить мене вразливішою, але як тільки я долаю це, то стаю сильнішою», — каже вона.

Інші поціновувачі такої йоги кажуть, що немає кращого розслаблення ніж вона. Це важко пояснити, але це мабуть, схоже на відчуття в утробі матері. М'яке червоне освітлення і свічки дають тепло, лунає комфортна медитативна музика та пахне ладаном.