chrome firefox opera safari iexplorer

У Донецькій області популяризують українську культуру

06 листопада 2014 о 10:23

У Донецькій області в містах і районах в рамках Тижня державної мови проводяться заходи, спрямовані на популяризацію української культури.

Як повідомили УНІАН в департаменті з питань внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації, щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови, напередодні якого традиційно організовується Тиждень державної мови, і цього року тиждень стартував 3 листопада.

В ОДА підкреслили, що основна мета проведення даного заходу — утвердження української мови як державної, піднесення її престижу, виховання культури мовлення.

І зараз в містах і районах регіону щоденно проводяться уроки державної мови, конкурси знавців української мови, літературні години, дискусії про стан розвитку і функціонування державної мови.

Також відбуваються зустрічі з письменниками, вченими-мовознавцями, організовуються виставки в бібліотеках, проводяться науково-практичні конференції, круглі столи, культурно-мистецькі фестивалі тощо.

Довідка УНІАН. День української писемності та мови встановлено указом Глави держави в 1997 році на честь Преподобного Нестора-Літописця, з дня народження якого цьогоріч виповнюється 958 років.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини культури

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути