chrome firefox opera safari iexplorer

22 роки тому було відправлене перше СМС-повідомлення

03 грудня 2014 о 19:34

Перше СМС в його нинішньому вигляді було відправлене 3 грудня 1992, коли 22-річний співробітник Sema Group Ніл Папуорт тестував нову технологію для оператора стільникового зв'язку Vodafone.

Текст повідомлення мав всього два слова: «Щасливого Різдва». Слід зазначити, що спочатку СМС відправляли з комп'ютера, і лише пізніше вдалося налагодити пряму переписку між мобільними пристроями.

Спочатку ні співробітники Sema Group, ні оператори мобільного зв'язку не усвідомлювали значення відкриття Папуорта. Не поспішали використовувати новий сервіс і абоненти — лише в 2000 році компанії нарешті дозволили своїм клієнтам надсилати СМС користувачам інших стільникових мереж. Це значно підвищило привабливість недорогої послуги, яку відразу ж оцінила цільова аудиторія. Повідомлення довжиною в 160 символів стали ідеальним засобом зв'язку для юних користувачів, які не хотіли витрачати зайві кошти на тривалі розмови і розбиратися з заплутаними тарифними планами.

«20 років тому, тестуючи цю технологію, я й не здогадувався про її майбутнє значення. Лише до 10-річного ювілею СМС, дивлячись на стрімко зростає їхня популярність, я почав розуміти, що це дійсно велике відкриття», — зізнався Ніл Папуорт.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути