chrome firefox opera safari iexplorer

Активісти створили інтерактивну карту пунктів допомоги солдатам і біженцям

10 лютого 2015 о 16:39

За останній рік у столиці з’явилася низка пунктів прийому допомоги воїнам АТО та біженцям. Видання «Хмарочос» позначило на карті перелік надійних волонтерських організацій, які займаються збором речей для воєнних у зоні АТО та біженців.

Пункт прийому гуманітарної допомоги солдатам КП «Київпастранс».

Збір речей та їхню доставку у зону АТО для бійців батальйонів «Айдар» та «Київ-1» КП «Київпастранс» здійснює спільно з Київським міським союзом ветеранів Афганістану з травня 2014 року.

На сайті КМДА вказано декілька пунктів, куди можна приносити допомогу: 1) вул. Фрунзе, 132, Подільське трамвайне депо (прохідна), тел. 521-36-21; 2) вул. Боженка, 127, Служба організації збору та обліку виручки (І поверх), тел. 254-66-92; 3) вул. Павла Усенка, 7, Дарницьке трамвайне депо (адміністративна будівля), тел. 559-08-13, 292-32-95; 4) вул. Васильківська, 22, Автобусний парк №1 (І поверх адміністративної будівлі), тел. 257-30-84.

Приносити можна дитячі малюнки, листівки з віршами, листи, а також продукти харчування довготривалого зберігання, теплий одяг, засоби особистої гігієни, медикаменти.

Волонтерське об’єднання «Кожен Може допомогти»

Організація існує на базі юридичної особи. Це Благодійна організація МБФ Кожен Може/Everybody Can.

На даний момент об’єднання охоплює Волонтерські Центри, що діють за чотирма напрямками:

– допомога вимушеним переселенцям;

– допомога постраждалим у зоні АТО (пораненим, катованим) і сім’ям загиблих;

– гуманітарна допомога у зону АТО (продукти, одяг, побутові речі першої необхідності, медикаменти);

– допомога найменш захищеним соціальним групам, з потреб яких у результаті воєнних дій зміщений фокус уваги (дитбудинки, інтернати, притулки для старих, реабілітаційні центри і т.д.).

У МБФ «Кожен Може» є декілька Волонтерських Центрів під назвою «Кожен Може допомогти», в яких завжди чекають на волонтерів:

– ВЦ в МВЦ по Броварському проспекту,15 павільйон 1А працює щоденно з 11:00 до 20:00 Телефон гарячої лінії – 050 254 18 11.

– ВЦ на вулиці Фролівській, 9/11 разом з БФ СВОЇ працює з понеділка по четвер з 12:00 до 18:00, у суботу-неділю з 13:00 до 19:00, телефон – 050 964 45 13.

– ВЦ в 17 лікарні на Лабораторному провулку ,20, телефон – 068 872 6868.

Волонтерський центр «Кожен може допомогти» на Фролівській, 9/11.

Центр створений для надання допомоги тимчасовим переселенцям зі Сходу України та Криму. Він розташований на місці, де колись була київська фабрика «Юність».

Волонтери за підтримки усіх небайдужих забезпечують переселенців продуктами харчування, одягом, ковдрами, подушками, постільною білизною, дитячим харчуванням.

Приносити можна всі необхідні у повсякденному житті речі. У тому числі дитячі іграшки, дитяче харчування, крупи, консерви, чай, цукор, соняшникова олія.

ДемАльянс допомога. Пункт збору речей для відправлення у зону АТО

Тут надають соціальну, психологічну, інформаційну та юридичну допомогу родинам воїнів АТО та солдатам, які постраждали внаслідок бойових дій. Проводиться навчання психологічній самопомочі. Працює соціальний клуб для членів родин воїнів.

Також надається інформаційна допомога солдатам, які постраждали внаслідок бойових дій на території України: основною сферою діяльності є питання, пов’язані з протезуванням. Працює інформаційна платформа, де зведені об’єднання, що допомагають захисникам України та їх родинам.

Можна приносити теплі речі: шкарпетки, одяг; продукти довгострокового зберігання; сигарети.

Благодійний фонд допомоги армії «Повернись живим»

Фонд працює напряму з командним і особовим складом військових частин і контролює доставку обладнання від складу до солдат.

Для військових купують тепловізори, окуляри нічного бачення, кровоспинні препарати та інші речі, якими більшість частин держава не забезпечує. Допомога надається, у першу чергу, військовим, які виконують найскладніші завдання і перебувають у зоні підвищеного ризику (раніше — аеропорт «Донецьк», Дебальцеве, Щастя, Маріуполь).

Всеукраїнське об’єднання «Патріот»

Займається наданням матеріальної чи соціальної підтримки військовим. На зібрані кошти, які можна надсилати на рахунки, волонтери купують каски, форму, зброю. Проте бажаючі допомогти можуть взяти участь й у соціальній ініціативі.

Наразі збирають вироби для благодійного аукціону, кошти від якого підуть на закупку медикаментів та оснащення для бійців АТО. Речі, зроблені майстринями власноруч, можна приносити у штаб на Пушкінську.

Армія SOS

Громадська ініціатива Армія SOS координує зусилля українців з надання допомоги військовим АТО — організовує закупівлю необхідної амуніції, засобів захисту, зв’язку та розвідки, харчів та форми, доставляє їх безпосередньо на позиції та передає в руки бійцям на фронті. Актуальний список потрібних речей можна переглянути тут.

Координаційний центр міста Києва

Тут надають допомогу людям, змушеним переселитися, з розселенням та працевлаштуванням. Крім того,кожен може заповнити заявку та надати необхідні речі.

Джерело: kiev.pravda.com.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути