chrome firefox opera safari iexplorer

Верховна Рада заборонила трансляцію нових російських фільмів

05 лютого 2015 о 18:40

Верховна Рада заборонила трансляцію фільмів російського виробництва, знятих після 1 січня 2014 року.

За відповідний законопроект №1317 проголосували 259 депутатів, інформує Українська правда.

В документі було враховано кілька поправок.

«В Україні забороняється розповсюдження і публічне демонстрування фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами Російської Федерації, а також фільмів, що пропагують (включаючи подання позитивної інформації) діяльність правоохоронних органів, збройних сил, інших військових чи силових формувань Російської Федерації або їх окремих представників, та фільмів, сюжет яких прямо чи опосередковано пов'язаний із діяльністю зазначених органів чи формувань», — сказано в законі.

Ця заборона не поширюється на фільми, які були вироблені до 1 січня 2014 року.

Поширення таких фільмів каратиметься штрафом в сумі від 10 до 50 мінімальних заробітних плат за кожен показ або випадок розповсюдження, який буде відраховуватися в державний бюджет.

Закон вступить в силу через два місяці після опублікування.

Як зазначив голова комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький:

«Це робиться для того, щоб телеканали мали змогу закупити телесеріали іноземного виробництва, не країни-агресора і почати виробництво українських серіалів».

Джерело: uazmi.org
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути