chrome firefox opera safari iexplorer

3 березня вперше відзначатимуть Всесвітній день запобігання вродженим вадам розвитку

03 березня 2015 о 09:45

Дванадцять провідних організацій світу з охорони здоров’я оголосили 3 березня 2015 року першим щорічним Всесвітнім днем запобігання вродженим вадам розвитку. Тож у вівторок в Україні, як і в усьому світі, вперше відзначатимуть цей День.

Мета цього Дня у всьому світі – покращити поінформованість суспільства про причини вроджених вад розвитку (ВВР), запровадити програми первинної профілактики ВВР, розширити мережу інформаційних ресурсів і служб з опіки хворих та їхніх родин, йдеться в повідомленні Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, яке надійшло в редакцію ZAXID.NET.

Як зазначено в повідомленні, таке рішення було прийнято з уваги на те, що вроджені вади розвитку (ВВР) – головна причина малюкової смертності в розвинених країнах світу.

Науковці довели, що на виникнення більшості ВВР у дітей впливають фактори навколишнього середовища, зокрема іонізуюча радіація, алкоголь. Негативний вплив цих факторів можна зменшити або взагалі усунути, і тим самим значно знизити ризики і частоти ВВР.

Багаторічні дослідження ВВР демонструють, що популяційні частоти ВВР є одними з найвищих в Європі.

«Найкращий старт у житті – це народження без вроджених вад розвитку, яким можна запобігти», – наголошено в повідомленні.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути