chrome firefox opera safari iexplorer

Гуманітарної допомоги в Україні потребують 5 млн людей, – ООН

03 березня 2015 о 09:25

Близько 5 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги в Україні. До них належать як ті, хто живе на окупованих проросійськими збройними формуваннями територіях, так і переселенці. В ООН вважають, що можуть надати допомогу 3,2 мільйона з цих людей.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив координатор з гуманітарних питань ООН в Україні Ніл Вокер.

«Нам відомо, що на окупованих сепаратистами територіях залишається близько двох мільйонів людей. Окремо ми рахуємо ще два мільйони людей, які живуть уздовж лінії зіткнення, зокрема в Дебальцевому. Крім них, є ще кілька сотень тисяч людей, які були вимушені залишити свої домівки й перебувають наразі в областях, які межують із зоною конфлікту. Крім цих людей, ще нараховується щонайменше 300 тисяч переселенців в інших областях України», – сказав координатор ООН.

Ніл Вокер наголошує, що їм усім потрібні ліки, побутові речі, харчування, питна вода, можливості працевлаштування, житло.

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій України, станом на кінець лютого кількість внутрішніх переселенців в Україні перевищила 700 тисяч осіб.

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути