chrome firefox opera safari iexplorer

Літні люди більш довірливі і щасливі

23 березня 2015 о 11:14

Американськими психологами встановлено, що чим ближче люди наближаються до завершення свого біологічного існування, вони починають більше довіряти оточуючим, що неминуче позначається на поліпшенні душевного стану, іншими словами, в цьому віці люди стають більш щасливими.
Дослідження, метою якого було виявити взаємозв’язок між віком і довірливістю, проводилося у два етапи за участю 197 тисяч добровольців з 83 країн. На першому етапі фахівці провели перевірку своєї гіпотези. На другому етапі дослідження було отримано підтвердження раніше отриманих даних. Під час опитування вченими було отримано доказ своєї теорії, згідно з якою люди старшого покоління з великою довірою ставляться до оточуючих, що дуже сильно відрізняє їх від молоді, навіть під час експерименту в якому чекає певний підступ.
Дослідники пояснили такі тактики різними підходами до визначення життєвих принципів. Вікові учасники цінують благополуччя рідних і близьких їм людей. До того ж, по відношенню до своєї персони вони сподіваються на їх взаємність.
Згідно з отриманими даними вчені зробили висновок, що, незважаючи на те, що людина, яка вступає в більш довірчі відносини, сильно ризикує бути обманутою, вона отримує набагато більше, оскільки її життя наповнюється відчуттям щастя і позитивними емоціями.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути