chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні для туристів відкривається Велика Лаврська дзвіниця

27 березня 2015 о 11:06

Відсьогодні Велика Лаврська дзвіниця, збудована у 1731—1745 рр., почне приймати перших відвідувачів.

Нагадаємо: вона була закрита для туристів протягом 10 років через аварійний стан, і тільки наприкінці минулого року була закінчена перша черга масштабних реставраційних робіт.

Піднятися на дзвіницю можна буде щодня, з 9:30 до 17:00.

Вхідний квиток, який можна придбати в касі на першому ярусі, коштує 35 грн для дорослих, 15 грн для школярів, студентів та пенсіонерів, для дітей дошкільного віку – безкоштовно.

"Форма квитка – звичайний касовий чек із написом «Вхідний квиток. Дзвіниця».

Крім квитка на дзвіницю, відвідувачі повинні будуть придбати квитки для входу на територію Заповідника (15 грн). Для забезпечення порядку на кожному ярусі дзвіниці знаходиться охорона.

«Поки відвідування дзвіниці будуть індивідуальними. Але надалі, в планах, є ідея проводити організовані екскурсії з екскурсоводом – для туристів і школярів», – розповіли «Сегодня» в Національному Києво-Печерському заповіднику.

 

Джерело: Сегодня
Розділи: Туристичні новини

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути