chrome firefox opera safari iexplorer

Терористи зруйнували один із найдавніших храмів Луганщини

03 березня 2015 о 09:38

Терористи з «Граду» обстріляли церкву в селі Троїцькому на Луганщині. Церкву було зведено у 1840-го року. Це – один з найстаріших та найбільших храмів Луганщини.

«Навколо церкви купа вирв від обстрілів, а деякі снаряди влучили прямо в будівлю, пробили дах і вибухнули всередині. Вівтар повністю розбитий, ікони посічені осколками, священні книги валяються на землі… Це один із найбільших православних храмів Луганщини, який пережив дві війни – громадянську та другу світову війну, а також радянську владу», — розповів на своєму сайті голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, — Храм не змогли знищити ні німецькі загарбники, ні комуністи-безбожники, його зруйнували тепер ті, хто називає себе поборниками «православного міра». Жодного сенсу обстрілювати церкву і школу не було, тут не дислокувалися українські військові. Найближчий опорний пункт — на околиці Троїцького за три кілометри звідси».

1342703

1342703_1371809

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути