chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві може з'явитися один із найбільших у Європі вірменських храмів

06 лютого 2012 о 12:38

Вірменська громада має намір звести у Києві один із найбільших православних храмів Європи.

Це буде собор висотою майже у 50 метрів — він розміститься на площі в 1 гектар, на в'їзді до столиці з боку Борисполя.

Тут же з'явиться культурний центр і єпархія. У центральний собор привезуть 16 хачкарів — кам'яних хрестів із Вірменії. На сьогодні у столиці існують дві каплиці вірменської православної церкви. Будівництво храму розпочнеться вже у березні. Для зведення нової святині об'єдналися п'ять вірменських громад.

«Це буде кафедральний собор і релігійний духовний центр для всієї української єпархії Вірменської апостольської Церкви»,-зазначив архієпископ української єпархії Вірменської апостольської Церкви Григоріс Бунатян.

Вілен Шатворян, голова всеукраїнської асоціації громадських організацій Союз вірмен України підкреслив, що новий собор стане для вірмен тим самим, чим для українців є Лавра.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути