chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві може з'явитися один із найбільших у Європі вірменських храмів

06 лютого 2012 о 12:38

Вірменська громада має намір звести у Києві один із найбільших православних храмів Європи.

Це буде собор висотою майже у 50 метрів — він розміститься на площі в 1 гектар, на в'їзді до столиці з боку Борисполя.

Тут же з'явиться культурний центр і єпархія. У центральний собор привезуть 16 хачкарів — кам'яних хрестів із Вірменії. На сьогодні у столиці існують дві каплиці вірменської православної церкви. Будівництво храму розпочнеться вже у березні. Для зведення нової святині об'єдналися п'ять вірменських громад.

«Це буде кафедральний собор і релігійний духовний центр для всієї української єпархії Вірменської апостольської Церкви»,-зазначив архієпископ української єпархії Вірменської апостольської Церкви Григоріс Бунатян.

Вілен Шатворян, голова всеукраїнської асоціації громадських організацій Союз вірмен України підкреслив, що новий собор стане для вірмен тим самим, чим для українців є Лавра.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути