chrome firefox opera safari iexplorer

Українські бійці-інваліди потрапили на обкладинку австрійського журналу

12 березня 2015 о 13:46

П'ять бійців АТО проходять реабілітацію в Австрії, про що написало видання цієї країни.
Журналістка Лідія Акришора взяла інтерв'ю у п'яти українських бійців, що проходять реабілітаційний курс в Австрії після отриманих травм в боях у Східній Україні, повідомляє австрійський журнал Biber.

Стаття про українських бійців вийшла в світ під назвою «Спасибі Путіну. Українські солдати в Австрії».

Реабілітаційний курс оплачує ініціатива австрійської Асоціації інвалідів та фонд International Association for Support of Ukraine. Бійці проходять курс фізіотерапії, щоб навчитися ходити з протезом.

Солдати розповіли про час, проведений після боїв, де вони бачили багато жертв і болю. Бійці вказали на існування якогось «синдрому Донбасу» — психічний розлад у тих, хто воював з терористами в Східній Україні. У тих, у кого є цей синдром, після участі в боях в Донбасі не справляються зі спокійним життям в Києві.

Бійці також зазначили, що раді, що не потрапили додому відразу, поскольтку вони б зійшли з розуму там через нормальне життя.

Акришора розповідає, що після інтерв'ю в лікарні солдати провели її на вулицю. По дорозі їм зустрілися інші пацієнти, які, посміхаючись, і з австрійським акцентом вітали українських бійців зі словами: «Добрий вечір». Бійці навчили австрійців деяких слів і фраз українською, зокрема, і «Слава Україні — Героям Слава», резюмує автор статті.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути