chrome firefox opera safari iexplorer

Світовий рейтинг шкіл: Україна посередині

15 травня 2015 о 09:22

Організація з економічної кооперації та розвитку (OECD), яка працює над покращенням економічного та соціального добробуту людей у всьому світі, опублікувала глобальний рейтинг якості шкіл світу, базований на тестах з математики та науки.

За словами директора з освіти Андреаса Шлейхера OECD, це перший раз, коли було проведено такий масштабний аналіз якості освіти у світі.

“Ідея полягає у тому, аби надати можливість бідним і багатим країнам порівняти себе, виявити слабкі та сильні сторони, щоб побачити те, що довгострокові економічні переваги від поліпшеної освіти у школі, можуть бути доступними для них також”, – каже він.

Перші позиції рейтингу очолили країни Азії: Сінгапур, Гонконг, Південна Корея, Японія та Тайвань. Шоста сходинка – Фінляндія, сьома – Естонія, восьма – Швейцарія, дев’ята – Нідерланди, десята – Канада.

“Якщо ви навідаєтесь до класів у Азії, ви побачите вчителів, які працюють із кожним студентом, щоб домогтися успіху. Там багато суворості, багато уваги і узгодженості”, – каже Шлейхер.

За його словами, ці країни дуже інтенсивно залучають найбільш талановитих вчителів до найскладніших класів. Тож кожен студент має доступ до відмінних викладачів.

Україна – на 38-ій позиції. Наші сусіди – Словаччина – 37-е місце та Ізраїль – 39-та позиція. Остання п’ятірка виглядає так: 72-е місце Оман, 73-е Марокко, 74-е Гондурас, 75-е Південна Африка, 76-е Гана.

Джерело: ЛітАкцент
Розділи: Новини освіти

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути