chrome firefox opera safari iexplorer

Вивчаємо французьку мову

06 травня 2015 о 11:10

Французький інститут в Україні оголосив про запуск нового курсу з вивчення французької мови, який об'єднає кіно та лінгвістику.

В рамках курсу «Французька мова засобами кіно»  слухачі зможуть переглянути кращі класичні та сучасні французькі фільми мовою оригіналу і, таким чином, осягнути всі тонкощі французької мови. Ініціатором створення курсу виступила викладач Французького інституту Надія Дьоміна та Лоран Барб, аташе з питань аудіо-візуального співробітництва Французького інституту в Україні. Перші заняття відбудуться 2-го червня. Програма курсу включає перегляд фільмів, що в різні роки склали славу французького кінематографа: слухачі почують живу мову персонажів фільмів Франсуа Трюффо, Клода Шаброля, Жака Одіяра, Франсуа Озона та багатьох інших.

«Дивитися фільми мовою оригіналу вкрай важливо, коли вивчаєш мову. Я добре засвоїв це завдяки мамі, вчительці англійської, і багато в чому тонкощі цієї мови для мене відкрилися саме під час перегляду британських і американських картин. Жоден підручник не подарує тобі всю чарівність розмовної мови. Граматика — це, звичайно, безкінечно важливо, але саме на вулицях, у побуті і, звичайно, на кіноекрані, в діалогах героїв, мова по-справжньому оживає», — розповів Лоран Барб.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини освіти

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути