chrome firefox opera safari iexplorer

На узбережжі Південного Бугу від спеки гинуть бички

30 липня 2015 о 09:18

Мертвою рибою вкрита берегова смуга завдовжки близько кілометра на узбережжі Південного Бугу в Миколаєві.

Як повідомили в Управлінні охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Миколаївській області, висока температура повітря та збільшення антропогенного навантаження на водойми у вигляді скидання неочищених стоків, насичених хімічними речовинами — головні причини мору бичка. Водойми не встигають очищатися, рибі не вистачає кисню.

Всього, за приблизними підрахунками, цього разу загинуло понад 40 тисяч екземплярів бичка. Вживається заходів, щоб риба не потрапила на ринки міста.

Варто зазначити, що подібне на Миколаївщині — не рідкість. Останніми роками майже щоліта фахівці фіксують масовий мор риби, але кардинально вплинути на ситуацію не можуть. Адже для очищення рік потрібні значні матеріальні ресурси.

Бичок річкови вид Понто-Каспійських риб родини Gobiidae. Мешкає в басейні річок, що впадають до Чорного моря на північ від Бзибського хребта, а також в басейні Кубані.

16 травня

Інші дати
Народився Микола Костомаров
(1817, с.Юрасівка, нині – м.Дружба, Сумська область - 1885) - видатний український історик, поет-романтик, мислитель, громадський діяч. Автор «Книги буття українського народу».
«Бо не хотіла Україна іти услід язиков, а держалась закону божого, і всякий чужестранець, заїхавши в Україну, дивувався, що ні в одній стороні на світі так щиро не молються богу, ніде муж не любив так своей жони, а діти своїх родителей». (Микола Костомаров)
Розгорнути
Народився Тодось Осьмачка
(1895, с. Куцівка Черкаська область – 1962) - український письменник, прозаїк, перекладач.
«Гей, степе мій, підпер ти ріками моря, щоб не схитнулися вони на ниви хлібороба... Ти запалив дзвінкі вогні великих сизих рос, що з ринків падають на обрій — на вічний твій покос...» (Тодось Осьмачка)
Розгорнути