chrome firefox opera safari iexplorer

Україна отрмала статус почесного гостя на літературному фестивалі

09 липня 2015 о 15:00

2 липня у чеському місті Брно відкрився літературний фестиваль «Місяць авторських читань». Цього року статус «країни – почесного гостя» найбільшого транскордонного літературного фестивалю Центральної Європи отримала Україна, що означає найбільшу кількість українських учасників. Зокрема, 31 український письменник відвідає з виступами п’ять міст у чотирьох країнах, де відбудеться фестиваль.

У церемонії відкриття взяли участь Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко та Міністр культури Чехії Даніель Герман. На церемонії відкриття В’ячеслав Кириленко висловив вдячність Чехії за проведення такого фестивалю, який є жестом підтримки України в часи військової агресії.

«Ми прагнемо, щоб про Україну в світі знали якомога більше, щоб наша культура поширювалася далеко за межі нашої країни. Цій меті допомагають такі події, як цей фестиваль. Україна перемогла і здобула незалежність; і зараз ми переможемо, бо ми маємо вашу підтримку», — сказав Віце-прем’єр.

У рамках фестивалю вперше відбудеться також Літня літературна школа, цьогоріч присвячена українській літературі. Курс призначений для україністів та проходитиме українською мовою.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути