chrome firefox opera safari iexplorer

Через «медичну реформу» на Львівщині Центр медицини катастроф подає в суд

08 лютого 2016 о 16:19

Через ймовірну реорганізацію трьох медичних закладів на Львівщині, яка передбачається згідно з проектом рішення обласної ради, Львівський обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф подає в суд.

Про це сьогодні, 8 лютого, повідомили на прес-конференції представники центру.

Згідно з проектом рішення ЛОР «Про реорганізацію служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Львівській області», передбачаються зміни у роботі трьох медзакладів. Зокрема, у п. 5 проекту сказано: «Припинити комунальне підприємство ЛОР «Львівська станція швидкої медичної допомоги», комунальний заклад ЛОР «Дрогобицька станція швидкої медичної допомоги» та комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» шляхом приєднання до комунального закладу ЛОР «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Наразі все це передбачено лише проектом, остаточного рішення немає. Проте керівництво та працівники Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф стурбовані тим, що їм ніхто не роз’яснює ситуацію.

Так, директор центру Юрій Пацюрко зазначає: «Сказати чітко, яка ціль реорганізації, ми не можемо. Проект відповідного рішення був створений без нашої участі. Вважаю, що це неправильно.

Реорганізація передбачає фактично ліквідацію трьох закладів – обласного Центру медицини катастроф, станції швидкої медичної допомоги м. Львова і станції швидкої медичної допомоги м. Дрогобича. Натомість буде створена нова юридична особа – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Але немає жодних аргументів на користь того, щоб ліквідувати три юридичних структури, де працює понад 2000 осіб».

На його думку, такі зміни призведуть до скорочень медперсоналу та значних фінансових витрат.

Своєю чергою, начальник відділу правового забезпечення Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Арсен Чалідзе додає: «Процес реорганізації почався з проекту рішення Львівської обласної ради, який оприлюднено на офіційному сайті. У цьому проекті передбачено припинення закладів. Реорганізація, як правило, тягне за собою зміни в організації праці – чи зменшення чисельності працівників, чи скорочення кількості посад.

Тому ми підготували позовну заяву до Львівського окружного адміністративного суду про визнання такого проекту рішення недійсним. Ми просимо скасувати проект рішення до моменту, коли працівників повідомлять про гарантії їхніх прав».

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути