chrome firefox opera safari iexplorer

Чигиринська земля – унікальний куточок Середнього Подніпров’я

11 лютого 2016 о 11:03

Плануючи свій відпочинок, ми ставимося до цього питання дуже відповідально, оскільки час на відпочинок завжди обмежений і хочеться використовувати його максимально ефективно.

Прагнучи до комфорту, зручностей і розваг ми інколи зовсім забуваємо про дійсну мету відпочинку. Адже головною метою відпочинку є здобуття позитивних емоцій, максимальне отримання задоволення, зміцнення здоров'я, фізичне і психологічне відновлення організму.

Що, як не природа, допомагає відновити сили щонайкраще?!

Саме тому, з кожним роком сільський туризм в Україні користується все більшою популярністю серед міських жителів.

Сільський туризм дає можливість нам, відпочити на природі від міської метушні, забути про стреси, відвідати місцеві пам'ятки, ознайомитися з побутом сільських жителів і народними традиціями, які вони зуміли зберегти і донести до наших днів, а за бажанням і взяти участь в цікавих роботах на свіжому повітрі.

Чигиринський район має всі необхідні для цього передумови. Для відпочиваючих наш район може запропонувати відвідання  пам'яток національного та історичного значення, відвідання національних свят і гулянь, єднання з природою.

Чигиринська земля – унікальний куточок Середнього Подніпров’я, де вікопомні події української історії поєднались з мальовничою природою. Цей регіон володіє потужним історико-культурним та рекреаційним потенціалом. Це місця, пов’язані з життям та діяльністю творця Української козацької держави Богдана Хмельницького, інших відомих діячів тієї епохи... В різні часи Чигиринщина була осередком національно-визвольних рухів українського народу, через що в народі кажуть «Чигиринщина – територія не скорених. Місце сили.»

На території нашого району вже створено ряд обєктів, що відносяться до сфери сільського зеленого туризму. Для комфортного відпочинку надаються міні-садиби в сільській місцевості, також створено декілька розважально-пізнавальних обєктів.

Чигиринщина запрошує Вас.

Цікаве на Чигиринщині

«Картопляні розваги» с.Головківка Чигиринського району

Експерименти з крохмалем, картопляні смаколики та безліч розваг із картоплею. Нестандартна атракція для туристів у селі Головківка, що на Чигиринщині. Головківка відома в основному завдяки гончарству та картоплі. Гончарів у селі, на жаль, не має. А от картопля була, є і буде…

На найвищій горі спорудили оглядову вежу. Звідти можна побачити не лише Чигирин, а навіть Черкаси, адже Головківка – найвище село області. Взагалі ж для малечі пропонують бій подушками, і дартс «Поціль у колорада», приготування чіпсів та картопляних оладок на відкритому вогні, і майстер-клас зі створення ляльки-мотанки з кукурудзиння, і безліч ігор з картоплею.

А ще тут відкрили «Академію картопляних наук», де на дітей чекають несподівані наукові відкриття та дивовижні експерименти з крохмалем.

Забавлянки-Ігри-Розваги Старого-Суботова (с.Суботів)

Майстер-клас з виплітання традиційного українського віночка з польових квітів плавно перейшов у більш динамічну частину програми — рухливі ігри, якими розважалися на Чигиринщині у сиву давнину.

Просвітницько-Розважальний Комплекс Зерноленд

Місце знаходження: с. Івківці, Чигиринський район, Черкаська область

На південно-західній околиці села постає нова для України атракція де гості зможуть власноруч долучитись до ВСІХ етапів народження хліба. Відвідувачів чекатимуть наступні майстер-класи: клепання коси, ходіння «за плугом», в’язання снопів, молотіння, помолу зерна розтиральником, ручними жорнами та вітряним млином, приготування тіста, виготовлення та випікання пирогів, приготування сувенірів із солоного тіста, сніцарства, виготовлення паперу, «від овечки до ниточки», столового виноградарства. На території  створено: навчальна нива, сцена та амфітеатр для фестивалів, ярмаркова площа, вежа, шаховий лабіринт, майданчик атракцій «Очевидне – неймовірне», столи з накриттями та місцями для приготування харчів. Створено марковані маршрути «Хлібна стежка», «В пошуках Богдана Хмельницького», «Козацький хліб». На стежках на групи чекатимуть зустрічі з костюмованими героями української міфології. Повна програма розрахована на п’ять годин. Розпочинатиме програму зустріч груп біля діючого вітряка з майстеркласом ладнання млина.

На Чигиринщині у Вас буде унікальна можливість залишитися наодинці з незайманою природою і насолодитися її щедрістю і гостинністю, тому така поїздка не залишить ні краплі сумнівів в тому, чи підходить зелений сільський туризм для Вас чи ні. Адже максимальне зближення з природою і тваринним світом ще нікого не залишало байдужим!

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути