chrome firefox opera safari iexplorer

Відкрито реєстрацію для участі у програмі імені Фулбрайта

17 лютого 2016 о 19:00

Програма академiчних обмiнiв iменi Фулбрайта в Українi пропонує українським студентам старших курсів та випускникам ВНЗ навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра у таких галузях спеціалізації як гуманітарні, соціальні, точні, технічні та природничі дисципліни.
Така післядипломна освіта в США передбачає широкий спектр можливостей: здобуття магістерського ступеня (master's program); навчання за суміжною спеціальністю; річне/півторарічне навчання без отримання диплому з метою поглиблення знань з певної наукової дисципліни (non-degree study program); підготовка до кваліфікаційних іспитів і вступу до аспірантури (doctorate program).
Умови гранту передбачають покриття оплати навчання в університеті, виплату щомісячної стипендії, медичне страхування та квиток в обидва боки.
Кандидати мають бути громадянами України та проживати в країні, володіти англійською мовою на рівні достатньому для професійного спілкування в англомовному академічному середовищі, мати щонайменше диплом бакалавра на час призначення стипендії (у серпні 2017 р.) та повернутись в Україну на 2 роки після завершення терміну гранту відповідно до вимог візи J-1, яку вони отримують.
Відбір учасників на конкурсній основі відбувається в Україні й передбачає наступні етапи:

  • перевірку документів щодо повноти їх заповнення та відповідності заявників вимогам конкурсу (травень 2016).
  • рецензування робіт американськими та українськими фахівцями та визначення осіб, які вийшли до півфіналу (червень-липень 2016).
  • співбесіда англійською мовою з учасниками півфіналу та відбір фіналістів американсько-українською комісією (середина вересня 2016).
  • затвердження рекомендованих кандидатів та визначення університетів для фіналістів програми (січень-квітень 2017).
  • початок навчання/гранту – серпень-вересень 2017 року.

Фіналісти Програми складатимуть комп'ютерний тест TOEFL iBT (Internet-based Test of English as a Foreign Language) та GRE General Test (Graduate Record Examination) у жовтні 2016 року. Фіналісти програми з юридичних спеціальностей складатимуть лише TOEFL.
Офіс Програми імені Фулбрайта відшкодовує учасникам конкурсу витрати на проїзд та перебування у Києві під час співбесіди; оплачує комп'ютерне тестування для фіналістів програми; надає візову підтримку стипендіатам.
Документи приймаються до 16 травня. Координатор програми — Інна Бариш ibarysh@iie.org; student.ukraine@iie.org. Асистент програми —  office.ukraine@iie.org.

Джерело: Освіта.UA
Розділи: Новини освіти

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути