chrome firefox opera safari iexplorer

На Житомирщині ввели Нацгвардію охороняти бурштинові родовища

31 березня 2016 о 13:42

30 березня в Олевському районі Житомирської області, ввели підрозділи Національної гвардії, які чергуватимуть на родовищах разом з поліцією. Так спільні рейдові групи максимально обмежують доступ старателів до копалень, вважає Валерій Рудик, тимчасово виконуючий обов'язки начальника ГУ НП у Житомирській області.

Про це він написав на власній сторінці у соцмережі Facebook, пише Gazeta.ua.

«За цю ніч виявили та припинили декілька спроб незаконного видобутку сонячного каміння. До Олевського відділення поліції доставили 15 нелегальних старателів. Розпочаті кримінальні провадження. Упевнений, результатом спеціальних заходів стане повне припинення незаконного видобутку сонячного каміння. Ми всі: і правоохоронці, і органи влади та місцева громада чекаємо правового врегулювання цього питання. А до того потрібно вберегти наші землі та ліс від нещадного та бездумного нищення», — каже головний поліцейський області.

Зараз на Олевщині тривають роботи по відновленню та рекультивації сплюндрованих земель. Копанки засипано вже на понад 60 гектарах знищених лісових масивів.

Нагадаємо, учора в урощичі Гальбин, що біля селища Клесів Рівненської області, невідомі спалили вагончик, у якому чергувала поліцейська варта. Після того як приїхала підмога виникла бійка з копачами. Сімох поліцейських забрали до лікарні.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути