chrome firefox opera safari iexplorer

23 та 24 квітня в Музеї Івана Гончара проходитиме Великодній Ярмарок

21 квітня 2016 о 13:12

За тиждень до Великодня, на передодні Вербної неділі, ви маєте нагоду відвідати святковий ярмарок в Музеї Івана Гончара, що працюватиме 23 та 24 квітня з 11.00 до 18.00 години.

Спеціально для вас митці з різних куточків України привезуть на ярмарок свої найкращі мистецькі декоративно-вжиткові твори, тож ви зможете налаштуватись та створити передсвятковий настрій, підготуватися до Христового Воскресіння й заздалегідь придбати великодню атрибутику. А ще ж рідних привітати та щось на згадку подарувати: розписані писанки одна краща іншої, плетені кошики з лози, соломи та кореня сосни, керамічний посуд, жіночі прикраси, вишиваний та тканий одяг, та ще багато чого красивого та корисного.

А в кого руки не звикли байдикувати, той протягом роботи ярмарку матимете унікальну можливість отримати новий досвід та вміння на майстер-класах з різних видів народної творчості від провідних майстрів народного мистецтва. Зокрема, ви зможете відвідати заняття з писанкарства, соломоплетіння, гончарства та розпису святкових пряників, аби надихнутися й опанувати ще один незвіданий світ мистецтва.

Вхід на ярмарок вільний!

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути