chrome firefox opera safari iexplorer

Митці пропонують перейменувати аеропорт «Бориспіль» на честь Казимира Малевича

14 квітня 2016 о 08:40

Культурні діячі написали листа Президентові України, Верховній Раді та Кабінету Міністрів із проханням підтримати ініціативу щодо назви міжнародного аеропорту «Бориспіль» на честь Казимира Малевича.

«Надання імені Казимира Малевича міжнародному аеропорту „Бориспіль“ надасть можливість іншого позиціонування України та стане важливим геополітичним маркером для нашої країни на світовій мапі. Переконані, що це стане вагомим подарунком України до 25-ї річниці Незалежності», – йдеться у зверненні, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на ART UKRAINE.

Ідея надання імені Малевича аеропорту «Бориспіль» належить директорці «Мистецького Арсеналу» Наталії Заболотній.

«У світі далеко не всі знають, що Малевич народився в Києві. Якщо можновладці підтримають громадську ініціативу щодо надання ім'я Казимира Малевича міжнародному аеропорту Бориспіль, ми матимемо кардинально інше позиціонування України. Цей жест стане важливим геополітичним маркером на світовій культурній мапі для України та Києва. Іноземці розумітимуть, що вони летять не в країну проблем, війни, Чорнобиля, політичних негараздів, а туди, де народився один з найвідоміших у світі митців, знакова постать для історії мистецтва XX століття!», – вважає вона.

Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути