chrome firefox opera safari iexplorer

Українським господиням на замітку — сезонні супи

08 квітня 2016 о 12:00

Весною організм людини найбільше відчуває нестачу вітамінів та мікроелементів. Свіжих овочів і фруктів ще обмаль, але можна наситити організм зеленню. Аби зелень легше засвоювалась, з неї готують супи.

1. Суп із редькою

Для супу відварити 6 картоплин в шкірці, почистити і нарізати кубиком. До картоплі натерти 200 грамів редьки, додати 3-4 ложки сметани і 0,5 літра хлібного квасу.

2. Суп із щавелю

Відварити 700 грамів телятини протягом 2 годин, бульйон процідити через марлю, складену в 2 шари. До бульйону додати 4 картоплини, чверть склянки рису і проварити 10 хвилин. Потерту моркву і дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії. Засмажку додати до супу. За 5 хвилин до кінця приготування, додати 400 грамів нарізаного щавелю. Подавати суп зі сметаною та половинками варених яєць.

3. Кабачковий суп-пюре

Нарізати кубиками 3 молодих кабачка і обсмажити в олії та викласти в каструлю. Сюди додати 3 порізаних картоплі і проварити 30 хвилин. Овочі збити блендером. Додати 50 грамів грецьких горіхів і склянку теплих вершків. Прикрасити суп шматочками підсмажених шампіньйонів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути