chrome firefox opera safari iexplorer

Українським господиням на замітку — сезонні супи

08 квітня 2016 о 12:00

Весною організм людини найбільше відчуває нестачу вітамінів та мікроелементів. Свіжих овочів і фруктів ще обмаль, але можна наситити організм зеленню. Аби зелень легше засвоювалась, з неї готують супи.

1. Суп із редькою

Для супу відварити 6 картоплин в шкірці, почистити і нарізати кубиком. До картоплі натерти 200 грамів редьки, додати 3-4 ложки сметани і 0,5 літра хлібного квасу.

2. Суп із щавелю

Відварити 700 грамів телятини протягом 2 годин, бульйон процідити через марлю, складену в 2 шари. До бульйону додати 4 картоплини, чверть склянки рису і проварити 10 хвилин. Потерту моркву і дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії. Засмажку додати до супу. За 5 хвилин до кінця приготування, додати 400 грамів нарізаного щавелю. Подавати суп зі сметаною та половинками варених яєць.

3. Кабачковий суп-пюре

Нарізати кубиками 3 молодих кабачка і обсмажити в олії та викласти в каструлю. Сюди додати 3 порізаних картоплі і проварити 30 хвилин. Овочі збити блендером. Додати 50 грамів грецьких горіхів і склянку теплих вершків. Прикрасити суп шматочками підсмажених шампіньйонів.

4 грудня

Інші дати
Введення у Храм Пресвятої Богородиці
У календарному циклі українського народу це свято замикає осінній сезон і починає зимовий. Як на Новий Рік, хто перший прийде на Введення до хати, той буде першим «полазником», себто тим, що приносить добро чи якесь лихо: коли ввійде першим молодий, гарний, здоровий чоловік, а до того зі грошима, то це добра ворожба: весь рік у хаті будуть усі здорові і будуть гроші вестися. Коли ж увійде старий, хворий, особливо стара баба, або коли хтось прийде чогось зичити, — то це злий знак.
Розгорнути