chrome firefox opera safari iexplorer

У ставці Гітлера на Вінниччині відкриють музей

23 травня 2016 о 07:48

У ставці Гітлера неподалік смт Стрижівка на Вінниччині незабаром відкриють музей.

Ставка Гітлера «Вервольф» неподалік Вінниці давно викликає інтерес як українців, так і гостей з-за кордону.

Щоб розкрити таємниці ставки, у липні 2011 року створили Історико-меморіальний комплекс пам'яті жертв фашизму як філію Вінницького обласного краєзнавчого музею, повідомляє Вінниця Інфо.

Завідувач комплексу Сергій Гареник розповів, що експозиції музею планують часто оновлювати.

«Музей будують з 2011 року. Офіційного відкриття не було, бо не закінчили роботи з електрообладнання. Експонати музейного павільйону — це лише частина того, що могли виставити. Їх небагато. Коли ми створювали комплекс, то розуміли — людям цікава територія. А в цьому невеликому комплексі розмістимо експонати, що нам дарують. Люди почали передавати речі. Більшість подарували музею безкоштовно. Експозиції змінюватимуться», — каже Сергій Гареник.

Коли закінчаться ремонтні роботи й облаштування музейного павільйону, поки що невідомо. Ставка Гітлера для відвідувачів працює у звичному режимі.

Уздовж екскурсійного маршруту встановлені інформаційні стенди з фотографіями.

До створення музю підійшли креативно. Зал поділили на дві частини: біла — це перемога, а чорна — війна. Павільйон має експозиційну залу, кабінети для працівників та приміщення для повноцінного обслуговування відвідувачів.

Новостворений музей розповідає про історію окупації області та злочини німецько-румунських армій, а також спротив населення.

За словами Сергія Гареника, протягом року ставку «Вервольф» відвідують близько 30 тис. людей. Часто приїжджають гості з Польщі, Німеччини, Чехії, Америки.

Нагадаємо, 18 травня відбулося відкриття Палестинського музею. У ньому зібрані 11 тис. фотографій для цифрового архіву.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Туристичні новини

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути