chrome firefox opera safari iexplorer

Скільки в Україні підроблених ліків

03 квітня 2018 о 12:07
zik.ua

За три роки, коли в Україні діяв мораторій на перевірку аптек, кількість підроблених лікарських препаратів на прилавках зросла в десятки разів.

Про це заявив президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк, повідомляє Урядовий кур’єр.

«Спостерігав за тим, яка була катастрофа за останні 3-4 роки, коли перестали перевіряти. До 2013 року Держлікслужба говорила про 1% фальсифікату, в реальності було до 3%. Коли перестали перевіряти, повернулися до спокуси завезти якийсь непотріб. Це як в Африці – коли нікому зупиняти і перевіряти, коли треба тільки, щоб бізнес розвивався, має бути до 40% фальсифікату», – зазначив Сердюк.

На думку, експерта, за місяць з часу скасування мораторію ситуація кардинально не поліпшилася, так як реальні перевірки ще не розпочалися.

«Коли ми говоримо про стан лабораторної служби, банально не можна перевірити (ліки), тому що немає реагентів. Також немає єдиних методик перевірки», – підкреслив він. 

Джерело: zik
Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути