chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: Масовий спорт в Києві можна повернути через школи

13 вересня 2019 о 13:49

В рамках Всеукраїнської акції «Здоровим і спортивним бути модно» лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко провів урок фізкультури для дітей столичної школи №151. Він також привітав учнів та викладачів закладу з відновленим спортивним майданчиком. 

Як віцепрезидент Національного олімпійського комітету, він відзначив кращих спортсменів корисними подарунками, а від команди «Рідної країни» Микола Томенко передав літературу для бібліотеки та спортивний інвентар для занять спортом. 

Під час виступу Томенко зазначив, що основним з пріоритетних напрямків держполітики має бути активна підтримка спортивних секцій в школах та вузах.

«Справа в тому,що в Україні і, зокрема в Києві, створити європейську спортивну інфраструктуру з нормальними залами, майданчиками та басейнами можна лише шляхом реконструкції старих в школах та вузах. Це пов’язано з тим, що нинішня столична влада так захопилася будівництвом хмарочосів, що в місті фізично вже немає місця де створювати спортивну інфраструктуру, яка б сприяла підтримці здорового способу життя.»

Ініціатор акції пояснив, що столиці необхідна спеціальна програма по розвитку масового спорту серед молоді.

«Добре, що в школі 151 все ж збудували якісний спортивний майданчик. На його відновлення було витрачено не мало часу, але я вважаю, що потрібно створити для столиці спеціальну програму по відновленню та
реставрації дитячих спортивних майданчиків та басейнів, які хоч і в занедбаному стані, та все ж збереглися в школах Києва.»

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути