chrome firefox opera safari iexplorer

31 серпня у світі святкують День блогу

31 серпня 2020 о 08:06

Ідея святкувати День блогу (Blog Day) 31 серпня з'явилася в 2005 році, коли активні користувачі LiveJournal угледіли в слові blog цифри — 3108. Тому і датою свята встановили 31 серпня (31.08).

Ініціатори Дня блогу закликають присвятити його знайомству з товаришами з різних країн і з різними інтересами. Для цього пропонується написати короткі рецензії про п'ять різних блогах і 31 серпня опублікувати ці записи у себе з посиланнями на авторські сторінки. Вважається, що краще всього в цей день писати про блогах, які розходяться зі сферою звичайних інтересів автора, його точкою зору і життєвою позицією, щоб і сам користувач, і відвідувачі його сторінки відкрили для себе щось нове.

Блогери сприйняли ідею з ентузіазмом. Коли вперше 31 серпня оголосили святом, в індексі Google з'явилося відразу 30 тисяч нових сторінок. А в 2007 році у зв'язку з цією датою розпочався конкурс кращих блогів Best of Blogs. У ньому можуть брати участь публікації на десяти мовах: англійською, арабською, іспанською, китайською, німецькою, нідерландською, перською, португальською, французькою та російською.

На сьогоднішній день блогосфера — і російська, і загальносвітова — це найбільш швидкозростаюча частина Інтернету, яка останнім часом демонструє практично трикратне збільшення за рік. У світі налічується 75000000 блогів; в Росії, за даними «Яндекса», більше 2 мільйонів унікальних адрес. Фактично блоги являють собою соціальну мережу і в недалекому майбутньому можуть стати вагомою альтернативою традиційним засобам масової інформації.

Проте не варто плутати День блогу і Міжнародний день блогера, який з 2004 року відзначають 14 червня. Це свято вважається символом дружніх відносин між користувачами LiveJournal з різних країн. 14 червня кожен блогер може опублікувати у себе на сторінці повідомлення про солідарність з іншими авторами інтернет-щоденників.

Джерело: monitor.cn.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути