chrome firefox opera safari iexplorer

Як Кличко готує українську столицю до відзначення 30-річчя відновлення Державної Незалежності

08 квітня 2021 о 17:35

Сьогодні обійшов історичну частину Києва, що пов’язана з визначними подіями нашої історії, які відбувалися в 19-20 століттях. Короткий висновок: як влада ставиться до української історії, так вона ставиться й до української держави і народу! Це — пам‘ятний знак Керівнику української держави, батькові новітньої української історії Михайлові Грушевському в центрі Києва та будівля Центральної Ради (Будинок вчителя), які пообіцяла реконструювати Київська влада для створення Музею Української революції 1917—1918 років.Нагадаю, що в грудні 2019 року музей Української революції 1917-18 років переселили для проведення реконструкції будинку, який фактично досі не розпочався. Що тут сказати: перефразую лише Михайла Грушевського — вони керують Україною, яка їм не потрібна!П.С. Звернувся до Міністра культури Олександра Ткаченка щодо цієї ганьби та інформую КМДА, що наш фонд «Рідна країна» готовий відремонтувати бодай пам‘ятний знак Михайлові Грушевському за власні кошти, якщо вона неспроможна це зробити до 24 серпня цього року!

Микола Томенко,

засновник фонду «Рідна країна»

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути