chrome firefox opera safari iexplorer

Просвітницький та Олімпійський уроки від «Рідної країни»

23 липня 2021 о 18:40

Просвітницький та Олімпійський уроки в Черняхівській школі, яка входить до складу Кагарлицької ОТГ, провів сьогодні засновник «Рідної країни» Микола Томенко.  

Школа знаменита своїми земляками, зокрема відомим письменником, борцем за незалежність Миколою Кагарлицьким та мудрими вчителями й талановитими учнями, які були серед переможців у двох номінаціях нещодовного Всеукраїнського конкурсу створення сайтів «Літературна візитка краю».

Микола Томенко презентував просвітницькі проекти: «7 чудес України», «Класика української літератури: живі голоси», «Рідна країна — безпечна країна», «Твій Шевченко». І провів олімпійський урок з нагоди відкриття Олімпійських ігор у Токіо. 

«Передав світоглядні подарунки від «Рідної країни», літературу від проекту «Українська книга» та спортивний інвентар від «Спортмастер»! — зазначив Микола Томенко. — Подяка Оксані Коротюк за ініціативу, колективу школи на чолі з Ларисою Леонідівною Яренко за гостинну зустріч і керівництву Кагарлицької ОТГ за прагнення допомогти сільській освіті в непрості часи оптимізації. Збережемо сільську школу — збережемо українське село! Збережемо українське село — збережемо Україну!».

Розділи: Громадянська

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути